Appi! Jälle telefon kadunud ...

Merly Raudla
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaotatud ja leitud asjade portaali mõte tekkis Arpo Kohal koos sõbraga vähem kui aasta tagasi. Praeguseks on selle vastu huvi üles näidanud isegi riigiasutused.
Kaotatud ja leitud asjade portaali mõte tekkis Arpo Kohal koos sõbraga vähem kui aasta tagasi. Praeguseks on selle vastu huvi üles näidanud isegi riigiasutused. Foto: Erakogu

Kes meist ei oleks oma elu jooksul midagi ära kaotanud. Ikka võib juhtuda, et rahakott jalad alla võtab või kindapaar poodi ununeb. Kadrina noormehed Arpo Koha ja Kalev Laisaar avasid kaotatud ja leitud asjade portaali LostNf.com.

Lähtudes isiklikest kogemustest ja vajadustest, leidsid endised klassivennad, et kaotatud asjade otsimiseks võiks veebis olla üks kindel koht. Praegu leiab küllaltki palju kuulutusi suhtlusportaalist Facebook. Kuna kõigil inimestel selles portaalis kontot pole, leidsid noormehed, et aeg uue ettevõtte loomiseks on küps.

Vähem kui aasta võttis aega, et mõte teoks saaks. Kogu protsessi käigus oli kõige keerulisem oma idee paberile panna. “Kui ise oma ideesse usud, ei ole raske seda käima saada,” teab Arpo Koha. 2013. aasta kevadel sattusid noormehed omavahel esimest korda teemat arutama, sama aasta juulis loodi ettevõte Arkal OÜ ning oktoobriks oli portaal LostNf.com valmis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles