Täna algab XIV Rakvere gümnaasiumi filmifestival

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasium.
Rakvere gümnaasium. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna sai alguse Rakvere gümnaasiumi filmifestival.

Homme jätkub festival Eesti Filmi 100. sünnipäevaks valminud Hardi Volmeri teosega “Elavad pildid”. Eelseansid on külalistele tasuta.

Kolmapäeval on kavas eelprogramm ning ekraanile jõuab finaalprogrammist välja jäänud 14 lühifilmi. Neljapäeval festival puhkab, et reedel tuua publikuni kauaoodatud finaalprogramm, mis korraldajate sõnul tuleb igas mõttes RG filmifestivali ajaloo võimsaim.

Kui festival on tänavu võetud ette igas mõttes suuremalt, siis esimesed rekordid on juba püstitatud. Nimelt osaleb tänavusel festivalil kokku 28 lühifilmi üle Eesti, eelmisel aastal oli selleks numbriks 24.

Ka piletimüük on sujunud üle ootuste hästi. VIP-piletid, mida sai soetada vaid eelmüügist, müüdi läbi.

Siiski rõhutas peakorraldaja Karl Andreas Sprenk, et kohti jagub kõigile huvilistele ning lisas, et tänavune filmifestival väärib kindlasti külastamist, sest vähemalt reedene finaalpäev saab olema erakordne.

28 lühifilmi seast eelžürii poolt valitud 14 finaali pääsenud lühifilmi hindavad professionaalidest koosnev 9-liikmeline žürii.

Rakvere gümnaasiumi filmifestivali näol on korraldajate sõnul tegemist suurima noortelt noortele korraldatava filmifestivaliga, sest ürituse mastaapsus ning tehniline võimekus on märkimisväärselt läbi aastate kasvanud.

Tänavune festival kujuneb eeldatavalt ajaloo võimsaimaks nii tehniliselt kui sisult, sest keskkooli lõpetavad peakorraldajad annavad teatepulga pärast tänavust festivali järgmistele entusiastidele ning noored on lubanud anda maksimaalse panuse ürituse õnnestumiseks.

Läbi aastate on seda korraldanud Rakvere gümnaasiumi õpilased ning maakondlikust lapsekingades “filmiõhtust” on välja kasvanud vabariiklik filmifestival, kuhu tahetakse oma filmiga osalema tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles