Julged mehed päästsid kaupluse müüja nokastanud noakangelase rünnakust

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Toomas Huik / Postimees

Teisipäeva õhtul ründas alkoholijoobes noorem mees Rakveres nn Lilleoru kaupluses noaga ähvardades müüjat.

Kaupluse juhataja Maarika Aare ütles, et nad on väga tänulikud kahele julgele mehele, kes ründaja kahjutuks tegid.

Sündmused said alguse kella poole kaheksa ajal, mil noorem mees soovis osta suurt pudelit õlut. Kassas selgus, et tema maksekaardil pole ostuks piisavalt raha. Alkoholijoobes klient vahetas müügisaalis suurema õllepudeli väiksema vastu. Kassasse naastes ei tulnud tal aga meelde kaardi PIN-kood. Vihane mees hakkas roppude sõnadega müüjaid sõimama. Kui üks müüjatest tema juurde tuli, et ta kauplusest välja juhatada, haaras mees taskust noa ja sellega ähvaradades ründas müüjat.

Õnneks nägi seda pealt naaberkassa juures seisnud julge klient, kel õnnestus ründaja ostukäruga pikali lükata. Koos teise müügisaalis olnud mehega tehti ründaja kahjutuks. “Meie poleks oma jõududega hakkama saanud,” sõnas kaupluse juhataja ja lisas, et kavas on kahte vaprat meest tänutäheks premeerida.

Turvakaamera videolt on näha, et müüja helistas kohe pärast intsidenti politseisse. Paraku tulid korravalvurid alles veerand tunni pärast.

Kaupluse juhataja Maarika Aare rääkis, et oli tükk tegemist agressiivset meest veerand tundi kinni hoida. “Mehel higi tilkus,” kirjeldas ta vaprat abilist.

Maakonna politseijuht Joel Alla on varem Virumaa Teatajale tunnistanud, et politseil ressursse napib.

Maarika Aare sõnul oli neil varem turvafirma palgatud, kuid turvatöötaja peitis end riiulite taha, kui noortekamp poodi tuli. Sestap otsustati mehitatud turvateenusest loobuda.

Ründe alla sattunud müüjal oli eile vaba päev. Kaupluse juhataja andmetel ta juhtunuga toimetulekuks abi ei vajanud. “Ega ta alguses ei saanudki aru, mis juhtus, alles hiljem hakkas kohale jõudma,” sõnas Aare, kellele intsidendist telefonitsi teatati. “Mul käed värisesid,” tunnistas kaupluse juhataja. Lilleoru poes oli see esimene tõsisem juhtum. Varem on müüjaid küll sõimatud ja ähvardatud, kuid tegudeni pole jõutud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles