Rakvere gümnaasiumi filmifestival jõuab kulminatsioonini

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere gümnaasiumi filmifestival
Rakvere gümnaasiumi filmifestival Foto: logo

Esmaspäeval alanud Rakvere gümnaasiumi filmifestivali võitjad selguvad täna õhtul kell 18 algaval finaalüritusel.

Vabariiklikult suurim noorte korraldatav filmifestival kulmineerub korraldajate sõnul festivali ajaloo suurima sõuga.

“Lisaks suurepärastele lühfilmidele, mis ääretult tihedas konkurentsis eelžürii valikul finaali pääsesid, näevad külalised palju muudki,” sõnas peakorraldaja Karl Andreas Sprenk, andes aimu, et lühifilmid on vaid üks osa eesootavast õhtust.

Finaali pääsenud 14. lühifilmi hindab 9-liikmeline žürii ning hindamissüsteem erineb eelnevatest aastatest kardinaalselt.

Siiski tahetakse paljud asjad, nagu näiteks žüriiliikmete nimed ja hindamissüsteem, publikule mõeldud meelelahutusprogramm ja palju muudki, finaali alguseni saladuses hoida, et ei rikutaks üllatusmomenti.

Tänavune festival jääb mitmele korraldajaile viimaseks, kuna kevadel lõpetatakse gümnaasium. Just see on üks põhjus, miks seekordne vabariiklik lühifilmide festival on ette võetud suuremalt ja võimsamalt kui kunagi varem.

Finaalõhtu algus on kell 18, uksed avatakse 17:30 ning piletimüük kohapeal algab tund enne festivali algust. Kogu programm kestab orienteeruvalt pisut üle kolme tunni.

Pärast finaalšõud on kavas ametlik järelüritus kohvikus Art Café.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles