Piiri jäävuse seadus

, semiootika ja kultuuriteooria tudeng
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kolme teatri rahvusvahelises koostöös valminud kolmest lavastusest jõuab Rakverre “Petroskoi”, kus teeb kaasa Rakvere teatri näitleja Mait Joorits.
Kolme teatri rahvusvahelises koostöös valminud kolmest lavastusest jõuab Rakverre “Petroskoi”, kus teeb kaasa Rakvere teatri näitleja Mait Joorits. Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatri, Tampere teatri Telakka ja Lahti teatri Vanha Juko koostöös on valminud triloogia, mis ajatundlikult ja üldistusjõuliselt vaeb enese määratlemise ja teise aktsepteerimise igiaktuaalseid küsimusi.


Soome riikliku teatripreemia pälvinud rahvusvaheline koostööprojekt ei kanna kohustusliku lõimimise kampaaniapitserit. Projektipõhisest õhinast kasvab midagi jäävamat kui tiitleid korjav rahvusvahelise koostöö või klikke koguv uudisekünnise linnuke: kokkusaamine, piiride ületamine on sisulise väärtusega. Vaadatakse turvalistest koduseintest kaugemale, hõi­muvellesidki ei patsutata sõbramehelikult õlale. Osutub hoopis, et naaberrahvaste saatused on kujunenud piisavalt erinevaid radu, et maailmatajude jagamine pakuks mõtlemapanevaid üllatusi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles