Seaküla Simson hakkab Pärti modelleerima

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Skulptor Aivar Simson.
Skulptor Aivar Simson. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere linnavalitsus otsustas sõlmida Aivar Simsoni ehk Simson von Seakylliga raamlepingu skulptuuri “Noormees jalgrattal muusikat kuulamas” valmistamiseks.


Linnapea Rannar Vassiljevi sõnul sõlmitakse kohe leping tööde esimese osa ehk modelleerimise kohta. “See töö maksab 100 000 krooni, millest linn eraldab poole, teise poole annab kultuurkapital stipendiumina otse Simsonile,” selgitas ta.

Kui skulptuur on modelleeritud, saab teada, kui palju võiks maksma minna selle valamine, ja siis mõeldakse edasi, kuidas taiese lõplikuks valmimiseks raha leida. “Ots on lahti tehtud ja loodame, et septembris saame kuju paika,” sõnas linnapea.

Eelmisel aastal korraldati Arvo Pärdi auks püstitatava skulptuuri tarvis ideekonkurss, aga kuju valmimisega seonduv juriidiline pool jäi siis kõrvale.

Vassiljevi sõnul tuleb praegu päris palju bürokraatiaga tegelda, sest linnavalitsus peab ka skulptuuri tellimisel lähtuma riigihanke seadusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles