E-sigaretist. Poolt või vastu? Poolt!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Elmo Riig / Sakala

Kired selle uue ja eestlase jaoks kõlalt märgilise tähendusega vidina ümber näivad tuure koguvat. Vaatamata sellele, et e-sigaret on leiutatud aastal 1963, kulus kolmkümmend aastat, enne kui Hiinas hakati asjale tõsisemalt lähenema ja mais 2004 tutvustati seal esimesi koduturule suunatud komplekte.

Aastal 2007 võeti abivahendile esimene rahvusvaheline patent. Niisiis, pisitasa on elektrooniline sigaret levinud üle maailma. Ja kui algul ei näinud tubakahiiud selles konkurenti, siis nüüd on mindud lausrünnakule. Euroopa Parlament näib olevat tubakameeste mõju all, sestap püütakse “reguleerida” ja “kaitsta”.

Arusaamatu on vaid üks detail. Nimelt väidetakse, et asja ei ole piisavalt kontrollitud ja mõju meie tervisele pole selge, kusjuures enamikus riikides, kus seda uudset leiutist müüakse, on juures kohalike ametite sertifikaadid ja muu lubav dokumentatsioon.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles