Võsult võib kaduda ainuke sularahaautomaat

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
SEB sularahaautomaat.
SEB sularahaautomaat. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

SEB võib sügisest ära viia Võsu poes asuva sularahaautomaadi, mis on piirkonna ainuke. Järgmine lähim automaat asub 17 kilomeetri kaugusel Loksal.

SEB pressiesindaja Evelin Allas ütles, et panga jaoks on oluline pakkuda sularahateenust piirkondades, kus kliente on piisavalt palju selleks, et ­automaadis tehtaks kalendrikuus vähemalt 2500 tehingut. Eelmise aasta statistikat vaadates jäävad Võsul ATMi kuutehingute arvud vahemikku 500–600. Vaid suvekuudel oli tehinguid rohkem.

“Analüüsime, kaalume ja saame aru ka kogukonna soovidest ja muredest ning seetõttu lõplikku otsust veel teinud ei ole,” kinnitas Allas ning lisas, et jätkuvalt saavad nende kliendid Võsul igapäevaseid rahaasju ajada postkontoris asuvas Postipangas.

Vihula vallavanema Annes Naani sõnul pidi automaat esialgu ära viidama juba 25. veebruaril, kuid praeguse kokkuleppe järgi on pank lubanud automaati hoida vähemalt 1. oktoobrini.

Et inimestel säiliks edaspidigi võimalus sularaha välja võtta, on vallavalitsus asunud läbi rääkima teiste pankadega sularahaautomaadi toomiseks Võsule. Ühtlasi käis vallavanem viimasel volikogu istungil välja ettepaneku võtta valla kanda või osaliselt hüvitada sularahaautomaadi ülalpidamiskulud. Sellekohase otsuse peab aga tegema volikogu. “Eks see sõltub ka läbirääkimistel selguvast summast,” märkis Naan.

Praegu on sularahaautomaat poes sees ja sularaha saab välja võtta kaupluse lahtiolekuajal. Edaspidi soovib vald ligipääsu automaadile 24 tundi ööpäevas – tulevikus nähakse automaati paigutatuna poe seina sisse, selleks on vallavanema kinnitusel suusõnaline kokkulepe poega olemas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles