Raudsepatöö: lusikas ehteks, linik kleidiks

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Igasugused mõttetud vidinad, rääkimata vanadest rõivastest, kotisangadest või leludest, leiavad Aili Raudsepa loomingus oma mõtte ja tähetunni.
Igasugused mõttetud vidinad, rääkimata vanadest rõivastest, kotisangadest või leludest, leiavad Aili Raudsepa loomingus oma mõtte ja tähetunni. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere kunstniku Aili Raudsepa ehted ja rõivad, milles vanakraam saanud värske ja vaimuka sära, on väljas Pärnus moodsa kunsti muuseumis rahvusvahelisel taaskasutus­teemalisel kunstinäitusel “Anna uus elu”.

Näitus “Anna uus elu” eksponeerib töid, mille loomisel on kunstnikud-disainerid kasutanud vanu või esmapilgul tarbetuid esemeid. Kunstiteostes saavad uue võimaluse mööbel, aksessuaarid ja riided ning leiavad mõtte ka mõttetud vidinad.

Enam kui poolsajast soovijast valis näituse žürii 36 kunstnikku oma teoseid esitlema. “Eesti Kunstnike Liidult tuli kutse ja osavõtusooviga koos pidi saatma tööde kirjelduse ja fotod. Osalejaid on Soomest ja Baltimaadest. Rakvere inimestele ei tohiks võõras olla ka Erki Kasemetsa nimi,” kõneles Aili Raudsepp.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles