Indrek Saare imeline elu

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: SCANPIX

Kui verisulis Indrek Saar 18 aasta eest pärast lavakooli lõpetamist koos viie kursusekaaslasega 17. lennust Rakverre tuli, oli kohe selge, et temas on liidriomadusi. Eks kõneles sellest ka tõik, et Indrek oli kursusevanem.

Ei olnudki midagi imestada, kui Indrekust, kelle isa Jüri, muide, oli rahvaliitlane ja Saare maavanem, kohe teatrijuht sai.

Indrek Saar ja samal ajal peanäitejuhiks võetud Üllar Saaremäe moodustasid elujõulise, kirgliku ja töövõimelise tandemi, mis tol ajal topanud Rakvere teatri ruttu käima tõmbas. See polnud veel kõik. Loomulikult sai ta kaasaks teatri ühe atraktiivsema naisnäitleja, kes on Ülle Lichtfeldt.

Peagi oli selge, et Rakveres ja teatris jääb pikkade juuste lehvides toimetanud Indrekul kitsaks, esmalt ootas NO teater ja seejärel poliitika.

Indrek valis sotsid. Juuksed said pisut lühemaks, lennunumbrit 17 kandnud hokisärk vahetati lipsu vastu ning peagi tuli kohaliku sotside esindajana tutvustada siinsetele valijameestele presidendikandidaat Toomas Hendrik Ilvest ennast.

Ilvesest saigi riigipea. Ka Indreku karjäär läks edasi. Kui lennukaaslane, samuti saarlane Velvo Väli on tänaseks tema mantlipärijana teatrijuhi kohal, siis riigikogu liige Indrek peab sotsiaaldemokraatliku erakonna peasekretärina sellesama Ilvesega kõnelusi uue valitsuse asjus, ilmestades koos Sven Mikseri ja Urve Paloga ajalehtede esikülgi.

Rakveres näeb Indrekut suhteliselt harva, kui, siis mõnel teatrietendusel või vastuvõtul. Nüüd on küsimus, kas Indrek saab ka ministriks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles