Kiri: Rakvere haigla personal on inimlik ja professionaalne

Einar Vallbaum
, maavanem
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

On üldtuntud tõde, et tilk tõrva meepotis rikub kogu mee. Sama on ka siis, kui üks negatiivne kogemus ja sellega seotud info levib kulutulena ning loob eelarvamusi-hoiakuid, mis rikuvad üldpilti ja võivad kummutada kogu positiivse. Räägitakse enamasti sellest, mis on halvasti, ja harva või üldse mitte sellest, mis on hästi.

Kui miski on hästi, siis on see ju nii enesestmõistetav, et arutelu alla ei kuulu; kui halvasti, on see tingimata kõnelemist väärt.

Selline olukord ei anna aga tervikust adekvaatset pilti ja loob ruineeriva olukorra, kus kannatada saavad nii usaldusväärsus kui ka eneseusk ja motivatsioon. Nii sattus ka Rakvere haigla eelmisel aastal meedia orbiiti, kus ühe juhtumi põhjal paisati asutus hinnangute pöörisesse. Oleks aga ebaõiglane, kui üksikjuhtumid halvaksid kogu töö ning looksid eelarvamusi, mille põhjal inimesed teeksid oma otsuseid. Seepärast tahan rääkida oma kogemusest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles