Anita Keivabu lahkus Rahva Ühtsuse Erakonnast

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Anita Keivabu.
Anita Keivabu. Foto: Marianne Loorents

Endine reformierakonna Vinni piirkonna esimees Anita Keivabu, kes tänavu jaanuaris Reformierakonnast välja astus ja oli seejärel Kristiina Ojulandi poolt loodava Rahva Ühtsuse Erakonna ajutise juhatuse liige, on Ojulandi seltskonnast lahkunud ning lubas, et ei liitu enam ühegi erakonnaga.

«Ma olin väga õhevil ja uskusin, et uus erakond on õige tee ja mul on suur au olla selle loomise juures,» kirjutas Keivabu Facebookis.

«Kahjuks on tänane seis selline, et minu kaasarääkimine pigem muutus kellegile ohtlikuks, mis takistas kiiret tegutsemist ja edasiminekut. Minust oli vaja lahti saada,» jätkas ta.

Keivabu rääkis, et lahkus «omal soovil», sest teda on mitu korda tanki lükatud ja temast on ka meedia vahendusel üle sõidetud.

Sisuliselt sunniti erakonna ajutise juhatuse liige lahkuma. «Mulle anti valida, kas astud ise või teeme nii, et…,» rääkis ta.

Ta selgitas, et ajaleht Lääne Elu küsis temalt kommentaari Kristiina Ojulandi europarlamendi rahaga tehtud reklaamikampaania kohta ja tema edastas ajalehele Ojulandi vastuse, hiljem süüdistas Ojuland teda aga valetamises.

Kristiina Ojuland kinnitas Virumaa Teatajale, et ei saa aru, milles probleem seisneb. “Mina olen kõik arved oma raha eest maksnud ja seda ka selgitanud,” lausus europarlamendi saadik.

«Eks erakonna loomisel püütakse meile lihtsalt kaikaid kodaraisse loopida,» arvas Ojuland.

«Ma ei seo ennast enam ühegi poliitrühmitusega,» lausus Anita Keivabu, kes tunneb, et talle on poliitiliste mängude käigus kõvasti haiget tehtud.

«Mul on neli last, pühendun rohkem neile ja taimedele,» rääkis Mõdriku Iluaia perenaine. «Taimed vähemalt ei valeta,» lisas ta.

Vinni vallavolikogust Anita Keivabu lahkuda ei kavatse ja jätkab seal sõltumatu liikmena. «Et kohalikku elu edasi viia, ei pea ühtegi erakonda kuuluma,» sõnas Keivabu.

Keivabu sõnul on ta viimastel päevadel mõelnud, et milleks teda üldse kampa kutsuti. «Kas kättemaksuks teatud erakonnale? Kas selleks, et tooksin automaatselt endaga kaasa teise erakonna liikmed uude erakonda?» arutles ta ja lisas, et ei suutnud seda teha, sest südametunnistus ei lubanud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles