Ainulaadsele Rakvere vabaõhunäitusele laekus 33 osalustaotlust üle Euroopa

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rootsi kunstniku Patrik Aarnivaara ideekavand kannab pealkirja "Pan-Retention (after Edwin S. Porter".
Rootsi kunstniku Patrik Aarnivaara ideekavand kannab pealkirja "Pan-Retention (after Edwin S. Porter". Foto: Patrik Aarnivaara

Baltoscandaliga samal ajal Rakveres toimuvale omanäolisele rahvusvahelisele vabaõhunäitusele “Kilomeeter skulptuuri” laekus 33 ideekavandit.

Konkursil osales 37 kunstnikku, nende seas ka kaks rühma.

Neliteist tööd tuli Eesti kunstnikelt, Lätist saadeti kolm kavandit, Saksamaalt ja Tšehhist mõlemast kaks ja ühekaupa veel Soomest, Venemaalt, Jaapanist, Ungarist, Itaaliast, Armeeniast, Iirimaalt, Rootsist, Leedust ja Prantsusmaalt.

Korraldajate sõnul on näitusel “Kilomeeter skulptuuri” üks eesmärk: olla avatud erinevatele kunstinägemustele.

Osalejate seas on skulptoreid, installaatoreid, tekstiilikunstnikke, keraamikuid, disainereid ja arhitekte. Ka tööde suurus varieerub tillukestest monumentaalseteni, sisaldades nii geomeetrilist, figuratiivset, kontseptuaalset, interaktiivset, humoorikat, minimalistlik-monumentaalset kui mõistagi kohaspetsiifilist kunsti.

Mõned kunstnikud plaanivad kasutada traditsioonilisi materjale, teised eksperimenteerivad uudsetega, näiteks 3D-printimisega.

Kuraatorite meeskond tegeleb praegu taotluste läbivaatamisega. Näitusel “Kilomeeter skulptuuri” osalevate kunstnike nimekirja loodavad kuraatorid lõplikult valmis saada märtsi lõpuks.

Peakuraator on Niekolaas Johannes Lekkerkerk (Holland), teised liikmed tiimis on Rebeka Põldsam, Marie Vellevoog ja Merilin Talumaa Eestist.

“Kilomeeter skulptuuri” on esimene omataoline mastaapne vabaõhunäitus Eestis, mille eesmärk on pakkuda usaldusväärset ja toetavat väljundit kunstnikele, kes soovivad oma loomingut esitleda ja oma karjääri arendada.

Näitus on üleval suvell, kui peetakse teatrifestivali Baltoscandal, mis toimub iga kahe aasta tagant Rakvere teatris ja teistes paikades üle kogu linna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles