Vastukaja: Savisaar on oma otsustes vaba

Siret Kotka
, keskerakondlane
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Siret Kotka
Siret Kotka Foto: Erakogu

Möödunud reedel (21. märtsil) võisime Virumaa Teataja vahendusel lugeda Ain Seppiku järjekordset sajatust oma kauaaegse erakonnakaaslase ja kolleegi Edgar Savisaare pihta.

Tundub, et kunagine politseinik ei ole siiani suutnud üle saada sellest, et oli sunnitud keskerakonnast lahkuma, ja tema igatsus nii Savisaare kui keskerakonna järele on jätkuvalt piinav. Poliitilistes ringkondades teatakse väga hästi, et Seppik pandi olukorda, kus ta oli sunnitud reeturlikult käituma ja motiveeris kaaskeskerakondlasi erakonnast lahkuma.

Keskerakonnas oli Seppik aga eelkõige see mees, kellel oli ja kes korraldas suhteid Venemaaga. Suuresti oli see tema teene ja initsiatiiv, et keskerakonna ning Ühtse Venemaa vaheline koostööprotokoll sõlmitud sai. Muide, Seppik ka allkirjastas selle dokumendi. Veelgi enam – mäletan selgelt neid avalikke kohtumisi, kus Seppik jõuliselt kaitses ja agaralt selgitas selle protokolli vajalikkust. On avalik saladus, et just Seppik oli see mees, kes nii Edgar Savisaarele kui keskerakonna tollasele juhatusele Ühtse Venemaaga sõlmitud koostööprotokolli idee nn maha müüs.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles