Persoon: Eduard Salmistu triivib teatrielulaineil

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Noor Ets oma esimestes rollides Rakvere teatris. Ta on kaasa teinud ka telelavastustes, seriaalides ja filmides.
Noor Ets oma esimestes rollides Rakvere teatris. Ta on kaasa teinud ka telelavastustes, seriaalides ja filmides. Foto: Rakvere teatri arhiiv

Rakvere teatri näitleja Eduard Salmistu tühja ei rapsi. Tema loeb esmalt kokku plussid ja miinused. Siis astub sammu. Või jätab astumata. Hoiab näppu tüüril ja vaatab muiates, kuhu elu- ja teatrilained teda triivivad. 30 + 20 aastat.

Rakvere on Eduard Salmistu poole sajandi alfa ja oomega. Rakverest on ta pärit, pärast lavakooli naasis noor näitleja kodulinna ja on 30 aastaga kujunenud Rakvere teatri raudvaraks.

Koduteatris on valminud sadakond rolli. “Rohkem polegi?” kergitab näitleja kulmu. Teadmisega, et mõni roll pole kodulehel kirjas. “Alakasutatud ja alamakstud – nagu iga näitleja,” viskab Salmistu tumedat nalja. Lisab, et tegelikult pole tal põhjust virinaks ja see lause pole tema lipukiri. “Ei kurda, tööd on olnud.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles