Madis Kalmet lõi “Leegionäride” ja “Titanicuga”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Parim lavastaja Madis Kalmet (paremalt kolmas) koos teiste seekordsete laureaatidega.
Parim lavastaja Madis Kalmet (paremalt kolmas) koos teiste seekordsete laureaatidega. Foto: Tairo Lutter / Postimees

Eesti teatri aastaauhindade jagamisel pärjati aasta 2013 parimaks lavastajaks Madis Kalmet. Tiitli tõid Kalmetile Rakvere teatris lavastatud “Leegionärid”, MTÜ R.A.A.A.M. egiidi all valminud “Titanicu orkester”, mille mängupaik oli Tapa raudteejaam, ja Tallinna Linnateatris loodud lavastus “Kassi­rabal”.

“Titanicu orkestrit” nimetasid hindajad mulluse teatrisuve üheks tipplavastuseks, see tõi ka mitu näitlejaauhinna nominatsiooni. “Leegionärides” mängitud Suur-Einari roll tõstis Rakvere teatri näitleja Tarvo Sõmeri meesnäitlejate tippviisikusse.

“Madis Kalmeti juhatatud teatritöö on oma käsitluslaadilt niivõrd diskreetne, et kogu elu ja surma temaatikat käsitletakse liigsesse pateetikasse laskumata. Pole ka ülepingutamist ei isamaalisuse ega isamaalisuse vastasusega,” on “Leegionäridest” kirjutanud Andres Laasik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles