Galeriis tuleb pika kunsti kevad

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere Galerii.
Rakvere Galerii. Foto: Internet

Rakvere Galerii traditsiooniline kevadnäitus tuleb ebatraditsiooniliselt kunstiteemaline. Loojaid kutsutake kujutama teemat “Ars longa”.

Lähtudes sententsist Ars longa, vita brevis (est) - kunst (on) pikk, elu lühike, oodatakse teoseid kõikvõimalikes kunstižanrites: portreed, aktid, natüürmordid, loodusvaated, installatsioonid, performance´id, skulptuurid, fotod jne.

“See kevad tuleb teisiti – tuleb kunstiga ... vidiit-vidiit, ars longa vidiit ...,” hüüab Rakvere Galerii kuraator Riho Hütt kui kevadlind. “Kunst on see, mis kestab üle aegade; kunstiteost luues ei mõtle just tihti sellest, et iga pintsli- või pliiatsijoon jutustab oma lugu, lugu selle loojast-kunstnikust ja valmis töö räägib sinust endast, sinu ajast; värvid ja kompositsioon on vaid selle teenistuses, et anda edasi liikumist, ärevust, harmooniat, õnne(tuse)tunnet ja palju muud,” usub kuraator.

Kevadnäitus “Ars longa” avatakse 22. aprillil.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles