Karistuspoliitika Ketsi näitel

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vägistamises ja ebaseaduslikus vabaduse võtmises süüdistatav Sulev Kets konvoeeritakse Rakvere kohtumajja.
Vägistamises ja ebaseaduslikus vabaduse võtmises süüdistatav Sulev Kets konvoeeritakse Rakvere kohtumajja. Foto: Marianne Loorents

Ei saanud tolleaegne karistuspoliitika mehest jagu, nüüd aga on asi päris lootusetu. Sulev Kets istub praegugi trellide taga. Tamsalu mõrva protsessis süüdistatakse teda 15aastase Marily vägistamises ja temalt vabaduse võtmises.

Et justiitsministeeriumi kava peita igaveseks vanad karistused ei läinud esimesel katsel läbi, kasutasin võimalust ja uurisin, mis inimesed need on, kes selliseid koledusi teevad.

Viru maakohus tunnistas 2010. aasta mais Sulev Ketsi süüdi seksuaalkuriteos. Mehele mõisteti poole aasta pikkune vanglakaristus tingimisi koos pooleteise aasta pikkuse katseajaga. Kohtuotsuses on öeldud, et vangistust ei pöörata täitmisele, kui Kets katseaja jooksul ei pane toime uut kuritegu ja täidab käitumiskontrolli nõudeid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles