Juhtkiri: Kõik müügiks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mullu 15. novembrist selle nädala alguseni avatud näitusel “Titanic: lugu, leiud, legendid” käis Eesti meremuuseumi lennusadamas pisut rohkem kui nelja kuu jooksul ühtekokku 220 000 külastajat. Titanicu näituse külastatavus purustas Eesti muuseumide rekordi – nii suurt külastajatenumbrit pole ühelgi teisel siinsel muuseumil kõrvale panna.

Kõik müügiks. Nõnda oleks võinud pealkirjastada näituse, kus kopsaka piletisumma eest näidatakse rahvale Titanicu vrakist leitud esemeid. Ja huvi oli tohutu. Rikkaks saab see inimene, kel kunagi võimalus Estonial hukkunute asju näitustel näitama asuda. Tundub, et ebaeetilisus pole probleemiks, kui mängus raha ja avalik huvi.

Kui “tujurikkujad” tegi sellesisulise sketši, oli pahandajaid kõvasti, kuid võib arvata, et samad õiendajad oleksid näitusesabas kindlasti kohal. “Tujurikkujas” küsiti, kas vaataksime näitust niisama tundetult ka sel juhul, kui lennusadam reklaamiks end parvlaeval Estonia hukkunute esemetega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles