Oscari ja Roosamamma 22 000 aastat

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Rakvere Teater

Rakvere teatris etendub 200. korda lugu väikesest Oscarist, kes suudab mahutada kogu tuleviku talle jäänud kümnesse päeva, ja tema suure südamega Roosamammast.

Eric-Emmanuel Schmitti loos “Oscar ja Roosamamma: kirjad Jumalale” elab vähihaige kümneaastane poiss Oscar Roosamamma julgustusel kiirkorras läbi 110 aastat. Üllar Saaremäe ja Ines Aru on Oscari ja Roosamammana jõudnud pea igasse Eesti paika. Ikka on ootamas täissaal ning lavaga tundlikult kaasa hingav publik. “Meil pole isegi telekippi, aga ühte või teise kohta jõudes on saal jälle täis. Oleme selle eest publikule väga tänulikud,” lausus Saaremäe.

Oscari, kellele 200 etendusega on aastaid kogunenud 22 000, tõi Üllar Saaremäe ellu Dajan Ahmet. “Dajan andis mulle raamatu. Ütles, et selle võiks ära teha. Et üheski teatris pole niisugust lugu,” meenutas Saaremäe. Raamat seisis, kuni ta haaras selle kaasa väljasõidule “Majahoidjaga”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles