Pevkur kutsus maavanemaid üles Eesti lipuväljakute rajamisele

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti lipp.
Eesti lipp. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Täna toimunud siseministri Hanno Pevkuri ja maavanemate kohtumisel oli arutelu all maakonnakeskustesse lipuväljakute rajamine ning laiemalt Eesti lipu ja vapiga seotud küsimused.

Siseminister Hanno Pevkuri hinnangul on kahjuks Eesti rahvuslippu meie kodukohtades liiga vähe näha. "Kui rääkida eestlusest ja oma riigi armastusest, omab rahvuslipp äraütlemata suurt tähtsust. Siinkohal peavad just riigiasutused, maavalitsused ja omavalitsused olema eeskujuks ning riigilippu rohkem kasutama. Ma loodan, et juba lähiajal leiavad maavanemad võimaluse teema arutamiseks omavalitsusjuhtidega, et Eesti lipp veel sel aastal, mil tähistame rahvuslipu 130. sünnipäeva, ööpäevaringselt valla- ja linnakeskustes lehvida saaks" täiendas Pevkur.

Maavanemad toetasid ministri algatust ja lootsid, et ka maakonnakeskuste linnapead algatust toetavad, kuna lipumasti püstitamiseks on vajalik omavalitsuse nõusolek. Valga maavanem Margus Lepik rõhutas, et sel aastal tähistatakse Eesti Lipu 130. aastapäeva ja kutsus kõiki 4. juunil Otepääle. "Valga maavalitsusel on rõõm kõiki eestimaalasi kutsuda Eesti lipu hälli ja mul on hea meel, et Otepääl juba on lipuväljak, millise võiksid rajada endale kõikide omavalitsuste keskused," märkis Valga maavanem.

Lisaks lipualgatusele said siseminister ja maavanemad täna ülevaate suuremate linnade rahvastikuprognoosist, valitsusasutuste ühtsest visuaalsest identiteedist ja muudest päevakajalistest teemadest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles