Kevad viib lavalt “Suve ja suitsu” ning “Venna”

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Natali Lohk ja Velvo Väli lavastuses “Suvi ja suits”.
Natali Lohk ja Velvo Väli lavastuses “Suvi ja suits”. Foto: Rakvere Teater

Kes pole jõudnud näha veel Rakvere teatri lavastust “Vend”, peavad kiirustama, sest tükk lahkub kevadel lavalt. “Suvi ja suits” on aga juba kaduvikus.


Rein Raua näidendit “Vend”, mis esietendus 20. septembril 2013 Rakvere teatri suures saalis autori lavastuses, mängiti 16 korda umbes 3500 vaatajale. Lavastus pälvis kriitikutelt vastuolulist vastukaja.

“Vennaga” positiivselt suhestunud Valle-Sten Maiste väitis, et Rakvere teatrile võib pühendunult leidliku repertuaari- ja lavastajavaliku toel saavutatud järjekordse õnnestumise puhul üksnes õnne soovida.

““Vennas” kujuneb vaid lõpp pulmamarsi jms tõttu veidi palaganilaadseks, muidu on pea kõik episoodid detailideni stiilsed. Suurimad teened olid siin Lichtfeldti kõrval Eduard Salmistul, kes oma parimatel lavahetkedel saavutab Euroopa ja vene kinost tuntud sügavtoladele omase suurejoonelise deliirselt totra väbeluse,” kirjutas Maiste Postimehes.

Tulekul on veel kaks “Venna” etendust – 17. aprillil kodulaval ning 30. aprillil Vanemuises. Eesti Rahvusringhäälingul on plaanis see lavastus salvestada. “Ehk siis peagi näeb seda teleri vahendusel,” avaldas lootust teatri turundusspetsialist Maarja Kaasik.

Mait Jooritsa lavastatud Tennessee Williamsi “Suvi

ja suits” lõpetas lavatee 7. aprillil. Teatri väikeses saalis 1. märtsil 2013 esietendunud tükiga anti 23 etendust, vaatajaid oli 2684.

“Lavastus “Suvi ja suits” tuikab meeles kui teekond, närvilõpmeisse pidama jääv õpetussõna. Pärast etendust on hing julgem ja elu võimalusterohkem. Kuidas seda seletada? Usalduse taasäratamisega. Eluusu turgutamisega. Tiibade raputamisega,” kirjutas Priit Põldma Virumaa Teatajas avaldatud loos.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles