Ulvar Vogti kodus elab kolm vana sõjameest

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaitseliitlane (ülemisel pildil vasakul) vaatab mõtlikul pilgul oma prillide tagant, ega tulijad pererahvale ohtu kujuta. Saksa grenaderi hoiakus on pisut agressiivsust, aga mida sa sissetungijatest ikka tead tahta. Soomusrongi võitleja Vabadussõja päevilt on süvenenud kirjatöösse ja ei pane külalisi tähelegi. Selle mehe müts on Ulvar Vogti sõnul üks tema kollektsiooni erilisemaid esemeid.
Kaitseliitlane (ülemisel pildil vasakul) vaatab mõtlikul pilgul oma prillide tagant, ega tulijad pererahvale ohtu kujuta. Saksa grenaderi hoiakus on pisut agressiivsust, aga mida sa sissetungijatest ikka tead tahta. Soomusrongi võitleja Vabadussõja päevilt on süvenenud kirjatöösse ja ei pane külalisi tähelegi. Selle mehe müts on Ulvar Vogti sõnul üks tema kollektsiooni erilisemaid esemeid. Foto: Meelis Meilbaum

Rakvere mehe Ulvar Vogti kodus elab lisaks tema perele veel kolm vaikset ja rahulikku, ent ometi ülimalt sõjakat meest, kellele on suures korteris eraldatud omaette tuba, kus mehed vaikimisi asjatavad.

Paarkümmend aastat vanade asjade kogumisega tegelenud Vogti kollektsiooni uhkuseks on 1936. aasta vormi kandev Lääne-Virumaa kaitseliitlane, talvevormis Idarinde 20. diviisi grenader II maailmasõja päevilt ja Vabadussõja aegne sõdur.

Oma kollektsiooni viimase aja kõige paremaks leiuks peab Ulvar Vogt just Vabadussõja aegseid paguneid, mis on väikeses koguses käsitööna õmmeldud ja kõik pisut erinevad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles