Seemned, lapsed, vask ja hõbe

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kristi Neider (paremal, tütrega) räägib, kuidas valmisid laste portreed. Kolleegi arutlust kuulavad Kaija Kesa (keskel) ja Kadi Kübarsepp.
Kristi Neider (paremal, tütrega) räägib, kuidas valmisid laste portreed. Kolleegi arutlust kuulavad Kaija Kesa (keskel) ja Kadi Kübarsepp. Foto: Meelis Meilbaum

Kolm naist tulid Rakvere linna. Kunstiga. Sõnumiga. “Aed”, “Voolab”, “Kaduma läinud talendid?”. Graafika, ehted, portreed. Kaija Kesa, Kadi Kübarsepp, Kristi Neider.

Kolm Rakvere teatris avatud väga eriilmelist näitust moodustavad kõneka kolmiku. Kunstnikke Kaija Kesa, Kadi Kübarseppa ja Kristi Neiderit seob väljendusjulgus ja sõnumikindlus.

Hollandis elav Kristi Neider on kogunud interneti vahendusel pilte välismaal elavatest lastest, kes on pooleldi eestlased. Kunstnik palus vanematel saata ka oma loo. Pilte tuli palju. Näituseks valmis 43 portreed maailma eri paigus elavatest põnnidest, kelle vanematel hingesopis küsimus, missugune on tulevikus tema lapse suhe Eestiga. “Inimesed tahtsid rääkida oma lugu, miks nad ära läksid. Nad tunnevad, et tahavad justkui õigustada, miks nad on Eestist lahkunud, samas jagada oma rõõmu ja teadmist, et elu kaugel polegi nii jube. Ühelt poolt on lapsed väga toredad, teiselt poolt on kurb, et nad ei ela Eestis,” kõneles Neider.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles