Plahvatanud majja jäi uhiuus korter

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi enamik inimesi on seisukohal, et plahvatuses kannatada saanud maja enam elamiskõlblikuks muuta pole võimalik, tuleb ekspertiisi otsus ära oodata. Ka Eimar Laanem, kelle vast remonditud ülemise korruse korteril isegi aknad terveks jäid, on veendunud, et maja tuleb maha kanda ning selle taastamisest ei maksa rääkidagi.
Kuigi enamik inimesi on seisukohal, et plahvatuses kannatada saanud maja enam elamiskõlblikuks muuta pole võimalik, tuleb ekspertiisi otsus ära oodata. Ka Eimar Laanem, kelle vast remonditud ülemise korruse korteril isegi aknad terveks jäid, on veendunud, et maja tuleb maha kanda ning selle taastamisest ei maksa rääkidagi. Foto: Marianne Loorents

Kui Eimar Laanem hiljuti Kundasse korteri ostis ja seda remontima asus, ei osanud ta arvata, et pärast remondi lõppemist tuleb korda saanud eluase maha jätta.

Paraku juhtus ostetud korter olema Aia 4 majas, kus reedel gaasiballoon plahvatas.

“Minu korteriga ei juhtunud midagi, isegi aknaklaasid jäid terveks, paraku maja enam ei taasta,” ütles veendunult Laanem, kes korteris eriti elada ei jõudnudki.

Kunda linnavolikogu esimees Kaido Veski rääkis, et eile tellis Kunda linnavalitsus ekspertiisi, millal tulemused teatavaks saavad, ei osanud Veski öelda.

Seniks on maja aknad kinni naelutatud ja uksed suletud. “Meie ei luba jätkuvalt kedagi hoonesse,” lisas Veski. Kuuldavasti on aga elanikud siiski käinud oma eluga riskides ohtlikus majas dokumente, raha ja väärisesemeid ära toomas.

Kaido Veski rääkis, et õnnetuses koduta jäänud inimesed on oma elu uude rööpasse sättimas.

Einar Laanem veetis kolm ööd spordikeskuses, eile leidis linnavalitsus talle  ajutise korteri. Linnavalitsuse aadressil jätkus mehel vaid kiidusõnu. “Nemad tegid, mis tegema pidi,” sõnas ta.

“Ju see millekski hea oli, et ma ostsin korteri, remontisin seda kuu aega ja siis sellest ilma jäin, sest kunagi ei ole nii, et üks asi on ainult halb,” filosofeeris Laanem.

Mis plahvatuses kannatada saanud majast edasi saab, ei osanud Kaido Veski eile öelda. “Ootame ekspertiisi tulemused ära,” lausus ta. Kui selgub, et maja on ohtlik, peavad Kunda linnavalitsus, kindlustusfirma ja maja renoveerimist rahastanud pank üheskoos leidma lahenduse maja lammutamiseks ning inimestele uute kodude leidmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles