Poliitiline olukord muudab tänavused europarlamendi valimised eriti oluliseks

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jerzy Buzek.
Jerzy Buzek. Foto: Euroopa Parlament

Märtsi lõpus toimus Brüsselis Euroopa Liidu liikmesriikide ajakirjanikele kahepäevane seminar, mille käigus rõhutati tänavuste eurovalimiste tähtsust ning toodi välja erinevusi varasematega võrreldes.

Kõnetooli asunute ühine sõnum oli, et Euroopa Parlamendi (EP) valimised selle aasta maikuus annavad Euroopa kodanikele võimaluse otsustada Euroopa Liidu poliitilise suuna üle järgmiseks viieks aastaks. Ja kui rahvusvahelises demokraatias ainulaadsetel EP valimistel on alati olnud euroliidu poliitilises protsessis võtmeline tähendus, siis praegusel poliitiliselt ja majanduslikult keerulisel ajal on need valimised erilise tähendusega.

Seminaril toodi välja, et kuigi varasematel aastatel on EP valimisaktiivsus olnud riikides erinev ja valimas käinute protsent jäänud pigem alla oodatu, siis on sel aastal eesmärgiks võetud valimisaktiivsust tõsta. Selleks on valminud nii mitmed infomaterjalid kui ka EP valimisi tutvustavad reklaamklipid.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles