Mikrokrediit annab ettevõtlikele naistele tiivad

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ridaküla grupi käsitöömeistrite tööde taustal selgitas Laululinnu külalistemaja arendaja Marika Tali laenugrupi liikmeks olemise eeliseid.
Ridaküla grupi käsitöömeistrite tööde taustal selgitas Laululinnu külalistemaja arendaja Marika Tali laenugrupi liikmeks olemise eeliseid. Foto: Marianne Loorents / Virumaa Teataja

Maapiirkondades naisette­võtlust arendav MTÜ ETNA Eestimaal alustas 2012. aasta suvel koostöös Maaelu Edendamise Hoiu-Laenu­ühistuga (MELHÜ) mikro­krediidiprojektiga, mille eesmärk oli pakkuda ettevõtlus­alast koolitust ja mikrolaene maapiir­kondades elavatele naistele.

Projekti idee autori Sirje Vällmanni sõnul sai ta idee analoogsetest välismaistest projektidest, mida arendas edasi. Mikrokrediidiprojekte leiab küll umbes 150 riigist, kuid ETNA oma erineb neist komplekssuse poolest, sest lisaks laenule pakutakse koolitust ja grupimentorlust..

Projekti eesmärk on pakkuda kompleksset tugipaketti naistele, kes soovivad alustada oma ettevõtlusega või ettevõtet laiendada, arendada ettevõtlikku mõtlemist ja keskenduda uue ettevõtte edukusele. Tugipakett koosneb grupimentorlusest, ettevõtluskoolitustest ja ettevõtluslaenu võimalustest naistele.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles