Perepuu võib luua oma maitse järgi

Egon Valdaru
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Perepuu meisterdamine on täies hoos. Puu otsas on ametis Seedri puukooli peremehe Elmar Zimmeri Austraaliast naasnud tütred Pille Zimmer (vasakul) ja Kaie Zimmer (paremal) ning puukooli pikaaegne töötaja Maila Muru. 
Alt juhatab vägesid peremees ise.
Perepuu meisterdamine on täies hoos. Puu otsas on ametis Seedri puukooli peremehe Elmar Zimmeri Austraaliast naasnud tütred Pille Zimmer (vasakul) ja Kaie Zimmer (paremal) ning puukooli pikaaegne töötaja Maila Muru. Alt juhatab vägesid peremees ise. Foto: Marko Saarm / Sakala

Nii nagu peres on lapsed vahel täiesti ise nägu ja tegu, võib viimasel ajal moesõnaks kujunenud perepuust leida erineva maitse ja värviga vilju.

Pollis asuva Seedri puukooli juht Elmar Zimmer ütleb, et kui aias on ruumi pelgalt ühele puule, siis tuleb tahes-tahtmata sellele mitu sorti panna. “Näiteks maguskirss võib olla igavene võimas puu ja kui sellel on mitu sorti, on elu kohe lõbusam: ühe oksa pealt nopid kollaseid, teiselt roosasid ja kolmandalt musti vilju.”

Sama lugu on õunapuudega. Ühes võras võivad koha leida suveõunad “Martsipan” ja “Valge klaarõun”, sügisõunad “Kuldrenett” ja “Sügisjoonik” ning taliõunad “Talvenauding” ja “Antonovka”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles