Häirenupp suurendas eakate turvatunnet

Kristi Ehrlich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuigi esialgu suhtusid Rakvere linna eakad uude elektroonilisse seadmesse kergelt võõristavalt, tekitas häirenupu kasutamine neis lõpuks turvatunnet.
Kuigi esialgu suhtusid Rakvere linna eakad uude elektroonilisse seadmesse kergelt võõristavalt, tekitas häirenupu kasutamine neis lõpuks turvatunnet. Foto: Medi.ee

Möödunud reedel tutvustati Aqva konverentsikeskuses eakate turvalisuse suurendamiseks mõeldud häireseadmete testimise tulemusi ning selle teenuse tasuvust.

Umbes aasta jooksul kasutasid Rakvere linna kodudes elavad eakad peamiselt häirenuppu, aga testiti ka teisi seadmeid, nagu elektripliidi väljalülitamise automaatset nuppu, elektroonseid ravimikarpe, mis tuletavad ravimite võtmist meelde.

Tegemist oli rahvusvahelise koostööprojekti “Innocare” juhtprojektiga, mis oli suunatud kodudes elavate eakate inimeste elukvaliteedi parandamisele ning nende turvalisuse suurendamisele, kasutades selleks uuenduslikku tehnoloogiat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles