Rakveres laiuvad ehitusloata ehitised

, arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Margus Ansu

Omavoliliselt püstitatud ehitised või ehitiste loata laiendamine on linnavalitsuse andmeil Rakvere linnas tõsine probleem.

Enamasti on need ehitised Rakvere linnavalitsuse ehitusjärelevalve peaspetsialisti Ellen Kuusiku sõnul majandushooned või kuurid, mis ehitusseaduse mõistes on tavaliselt väikeehitised ja paiknevad sageli krundi sügavuses.

“Aegade jooksul ehitusloata püstitatud ehitisi on hinnanguliselt rohkem, kui oskasime arvata. Põhiliselt selguvadki sellised hooned siis, kui korrastame ehitusseaduse, ruumiandmete seaduse ja aadressiandmete süsteemi sätete alusel aadressiandmeid,” tõdes Ellen Kuusik. “Sagedasemad eksimused, mida võime kõik näha, on omavoliline väikeehitiste püstitamine ja laiendamine, katusekatete vahetamine, akende-uste vahetamine, välisseinte ja vundamendi soojustamine. Ei oska ja ei saa hinnata, mis toimub siseruumides,” täpsustas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles