Lääne-Virumaal päästeti vingusurmast inimene

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suitsuandurit süttinud korteris paraku ei olnud.
Suitsuandurit süttinud korteris paraku ei olnud. Foto: Raigo Pajula/Postimees

Ööl vastu reedet päästeti Väike-Maarja vallas Pandivere külas toidukõrbemise tagajärjel tekkinud suitsust inimene.

Tulekahjust teatati häirekeskusele kell 00.00. Teataja sõnul teisel korrusel asuva korterist tuleb suitsu ning inimene võib sees olla. Sündmuskohale sõitsid päästemeeskonnad Väike-Maarja, Rakvere ja Tapa päästekomandodest ning operatiivkorrapidaja.

Esimesena sündmuskohale saabunud Väike-Maarja komando päästemeeskond sisenes koheselt suitsu täis korterisse ja tõid välja keskealise meesterahva. Kannatanu oli saanud vingumürgituse ning vajas meedikute abi.

Kohapeal selgus, et mees oli magama jäänud ja toidu pliidile unustanud. Päästjad eemaldasid toidu pliidilt ning tuulutasid toad. Korteris puudus kohustuslik suitsuandur.

Päästeamet juhib tähelepanu, et lahtist tuld ei tohi jätte kunagi järelevalveta. Igas kodus peab olema õigesti paigaldatud ja hooldatud töökorras suitsuandur, mis tulekahjust varakult märku annab.

Eestis on käesoleval aastal tules hukkunud juba 22 inimest ja seetõttu on Päästeamet võtnud eluruumide kontrolli suurema tähelepanu alla. Kontrollitakse nii suitsuandurite olemasolu, kui ka kütte- ja elektriseadmete korrasolekut. Ühtlasi selgitatakse inimestele eluruumides peituvaid tuleohte ja tuleohutusnõuete vajalikkust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles