Kunda rahvas käis Tasujal külas

, Kunda linna klubi juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunda linnapea Jüri Landberg (vasakult), Tasuja komandöri kt Ermo Jeedas ja Kunda linnavolikogu esimees Kaido Veski.
Kunda linnapea Jüri Landberg (vasakult), Tasuja komandöri kt Ermo Jeedas ja Kunda linnavolikogu esimees Kaido Veski. Foto: Kunda linnavalitsus

Kunda linna esindus käis kolmapäeval külas sõpruslaeval Tasuja.

Tutvuti põhjalikult mereväe staabi- ja toetuslaeva ülesannete ja tegevustega ning ühisel lõunasöögil arutati koostöö arendamise suundi.

Sõprusleping Kunda linna ja Eesti mereväe vahel sõlmiti 2001. aastal, alates 2006. aasta suvest kannab Kunda vappi ja sõpruslaeva nime Tasuja laev.

Kolmteist aastat koostööd on hõlmanud haridusalaseid projekte, ühiseid spordivõistluseid korvpallis, jalgpallis ja saalihokis, koostöökohtumisi ja külastusvisiite.

Seekordsel kokkusaamisel võeti mõõtu bowlingurajal. Võidukarikas jäi Tasuja meeskonna hoole alla. Kuna tegemist on rändkarikaga, siis aasta pärast on Kunda bowlingumängijatel uus võimalus võistelda võidukarika nimel.

Sportlikel sõpruskohtumistel ei olegi alati niivõrd oluline võit, vaid omavaheline suhtlemine ja kogemuste vahetamine.

Järgmine kohtumine sõpradega mereväest leiab aset Kundas 12. juulil, mil toimumas XVII mere- ja perepäev.

Sel päeval saab lisaks ametlikele kohtumisetele toimuma ka traditsiooniline jalgpallivõistlus rannaliival ja selle mängu võidukarikas - suur pehme padjast jalgpall - on ootamas Kundas, et kesksuvel võidumeeskonnale rõõmuks olla.

Tasuja laeva ehib Kunda linna vapp, mis kinnitatud laeva vööri seinale 2006. aastal.

Järgmisel nädalal sõidab EML Tasuja välismissioonile ja kodusadamasse naastakse juunikuu lõpus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles