Maakondlik tantsupidu kannab virulaste traditsioone

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Virulaste tantsukaared on varemgi toonud spordihalli  rahvuslikku särtsu.
Virulaste tantsukaared on varemgi toonud spordihalli rahvuslikku särtsu. Foto: Teet Suur

Tänavu on laulu- ja tantsupeo aasta ning sellest ei jää ilma ka Virumaa tantsusõbrad, kel tasub maikuu esimesel pühapäeval seada sammud Virumaa tantsimise peole, kus astub üles üle 1100 tantsija.

Ida-Virumaalt sõidab Rakvere spordihoonesse tantsima 37 rühma, Lääne-Virumaalt 46. Seal näeb üldtantsupeo “Puudutus” peamist repertuaari ning seekord osalevad maakondlikul tantsupeol võimlemisrühmadki. Lääne-Viru maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna vanemspetsialisti Pilvi Lepiksoo sõnul oli liikumisrühmade peole kaasamine noore tantsupedagoogi Tiiu Mürgi mõte, kes õpetab rahvatantsijaid Võhmas ja Tamsalus, aga Virumaa tantsimise peol on liikumisrühmade liigijuht.

Just peamiselt tantsupeoaastatel peetakse pidu, mis toimub juba 13. korda, sest vahepealsetel aastatel on keeruline peo repertuaar sobivaks sättida – iga rühm õpib just endale sobivaid tantse. “Üks asi, miks tantsupidusid korraldame, on asjaolu, et kõik rühmad ei pääse suurele tantsupeole. Nii saavad nad vähemalt koduväljakul tantsida,” seletas Lepiksoo ning lisas, et kohalik pidu annab võimaluse siinsetel juhendajatel ka lavastamist proovida.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles