Põlenud šašlõkibaari omanikud jätkavad telgis

Toomas Herm
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõmeda külavanem Ene Kiirkivi (esiplaanil).
Rõmeda külavanem Ene Kiirkivi (esiplaanil). Foto: Marianne Loorents

Laupäeva õhtul põles Viitna lähedal külastajate silme all populaarne Arturi šašlõkibaar, meelitades tragöödiat vaatama sadu uudishimulikke lähedalt ja kaugelt.

Eile maja juures askeldanud perefirma murelikud omanikud juhtunust rääkida ei soovinud.

Söögikohas nõudepesijana töötav Rõmeda külavanem Ene Kiirkivi kõneles, et põlengust andis märku häiresignalisatsioon. Varem tulekahju ei avastatud, sest suits immitses maja tagant, eest polnud midagi näha ja kliendid sõid rahulikult õues, teadmata, et selle maja hukk on lähedal.

Kiirkivi sõnul kulus tükk aega päästjate kutsumisele, sest hädaabitelefon oli pikalt ooterežiimil.

Päästjate saabudes olid leegid juba hoone teise korruse keskosast väljas. “See on kõige kurvem asi, et põleb ja abi ei tule,” lausus Kiirkivi. Tema ja teiste töötajate isiklikud asjad läksid samuti tuleroaks, sest teine korrus oli suitsu täis ja sinna keegi ei pääsenud.

Eile ennelõunal paigaldati põlenud hoone ette telk, et toitlustamist jätkata. Kohapeal asja uurinud Ida päästekeskuse menetlusbüroo peainspektori Tanel Sepajõe sõnul on esialgu väga raske öelda, millest tulekahju alguse sai.

Šašlõkibaarist sadakond meetrit eemal tegutseva Kadaka baari omanik Virge Potti rääkis, et nad olid just baari sulgenud, kui märkasid põlengut. “Leek tuli katusest välja, väga kohutav,” sõnas Potti. Konkurendi õnnetus suurendas Kadaka baari külastatavust. “Seda oli pühapäeval näha,” ütles baari omanik.

Tulekahjust šašlõkibaaris teatati häirekeskusele laupäeval kell 17.55. Esimesena jõudsid sündmuskohale Kärmu vabatahtlikud pritsimehed.

Nendega liitusid operatiivkorrapidaja, päästemeeskonnad Tapalt, Rakverest, Väike-Maarjast ja Kundast ning vabatahtlikud päästjad Kadrina ja Võsu komandost. Kohal oli kiirabi.

Et tegemist on tuntud kohaga, kogunes Viitnale palju uudistajaid ja päästetööde juht Livar Liblik oli sunnitud inimeste eemal hoidmiseks kohale kutsuma politsei. Libliku hinnangul sai tulekahju alguse ilmselt teiselt korruselt.

Päästjatel tuli kustutustööde käigus avada katusekonstruktsioone tulekollete leidmiseks. Tule levikule pandi piir kella 20.35 ajal.

Põlengus hävisid hoone katus ja teine korrus täielikult. Esimene korrus sai kustutustööde käigus kuuma-, kustutusvee- ja tahmakahjustusi.

Šašlõkimüügiga alustas perekond Nersesjan Viitna külje all 2005. aasta septembris, sammastega hoone valmis 2008. aastal.

Mullu sai katuse alla ka juurdeehitis. Lisaks toitlustamisele oli seal kavas hakata osutama ka majutusteenust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles