Imevarsad kosuvad kiiresti

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eile keskpäeval pääses hobusepere esimest korda õue - kepslemist jagus.
Eile keskpäeval pääses hobusepere esimest korda õue - kepslemist jagus. Foto: Meelis Meilbaum

Pühapäeva öösel juhtus Arbaveres Pallase tallides tõeline looduse ime – korraga nägi ilmavalgust kaks hobusevarssa, kes eile juba esimest korda õue pääsesid. Kaksikutest hobusevarsad sünnivad elusalt ühel juhul kümnest tuhandest.

Talli perenaise Katrin Piirmetsa sõnul on see väga haruldane, kui nii suurel loomal nagu hobune sünnib enam kui üks varss ja mõlemad neist ka ellu jäävad. “Loomaarst käis meil kaks korda ultraheli tegemas, aga esimesel korral oli vist liiga vara. Teine ultraheliuuring oli sügise poole, aga siis oli üks poeg vist ees – ja ega ei osanud teist otsida ka,” rääkis perenaine, kuidas tubli mära pererahvast viimaks kahe varsaga üllatas.

“Tulin öösel talli, hobune oli just poeginud, ja kui nägin kaht varssa, helistasin kohe meie talli loomaarstile Joel Jürissonile, kes sai mu jutust esimese hooga aru, et kaks mära sünnitasid kumbki varsa. Ütles, et jälgi, et nad püsti tõuseks, imema hakkaks, ja ole rahulik,” kõneles Kat­rin Piirmets.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles