Parlament näitas, et rahva ees saladusi pole

Aarne Mäe
, peatoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvasaadik Marko Pomerants tegeles külastuspäeval parajasti Virumaa Teatajasse arvamusloo kirjutamisega.
Rahvasaadik Marko Pomerants tegeles külastuspäeval parajasti Virumaa Teatajasse arvamusloo kirjutamisega. Foto: Aarne Mäe

Eesti riigi juhtimises pole midagi salajast, sellist sõnumit kandis üleeilne Toompea lossi lahtiste uste päev, millega seekord tähistati parlamendi 95. sünnipäeva.

Kuidas rahva poolt riigikokku valitud härrad ja prouad oma tähtsat tööd teevad, seda kogunes vaatama arvukalt huvilisi. Et tegemist oli tööpäevaga, siis moodustasid lõviosa külalistest pensionieas inimesed, aga oli ka nooremat rahvast, keda seekord meelitati kontsertidega: sai tantsida Märt Agu juhendamisel, nautida noortebändide garaažikontserti ja kuulata Tõnis Mäe esinemist ühes Estraadiraadioga.

Nagu alati sellistel puhkudel, moodustus pikk järjekord liputorni pääsemiseks, huvi tunti ka riigikogu puhveti ja sauna vastu ning istungitesaalis tehti pilte, spiikrihaamer pihus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles