Lipud valepidi: kas kuri käsi või lohakus?

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tõrma ringteel olid tagurpidi kõik viis riigilippu.
Tõrma ringteel olid tagurpidi kõik viis riigilippu. Foto: Erakogu

Eile, lipupäeva varahommikul, üllatas paljusid Rakverre sisenejaid vaatepilt, kus riigilipud olid masti tõmmatud tagurpidi. Sõmeru-poolse ringtee keskel olid kella seitsme ajal viiest lipust tagurpidi kaks, Tõrma ringteel olid aga tagurpidi kõik viis riigilippu.

Paljud peatasid seda vaatepilti nähes auto ja tegid foto. Üks häiritud inimene kirjutas oma Facebooki kontol, et tööle minnes eksitust märgates läks tema abikaasa lipuheiskajaga rääkima, et milles asi, miks lipp valesti on. “Ja mis siis, ega see minu pidu ei ole,” saanud ta venekeelse vastuse.

Rakvere linnavalitsuse keskkonnaspetsialist Getter Renel kinnitas, et tegemist ei saa olla inimliku eksitusega, vaid mängus peab olema kellegi kuri käsi.

“Hooldemeeskond paneb lipud öösel üles ja nad on oma tööd alati väga korralikult teinud,” lausus Renel. Tema sõnul heisati lipud kella kaheksa paiku uuesti, sedapuhku õigetpidi.

Eile heisati riigilipud kaitseväe ja riigikogu riigikaitse ning põhiseaduskomisjoni üleskutsel, et tähistada veteranipäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles