Paarsada last ja täiskasvanut jooksis Väike-Maarjas Georg Lurichi auks

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lurichi kevadjooks Väike-Maarjas.
Lurichi kevadjooks Väike-Maarjas. Foto: Ilve Tobreluts

Esmaspäeval joosti Väike-Maarja tänavail traditsiooniliselt omaaegse legendaarse jõumehe ja maadleja Georg Lurichi mälestuseks.

Teatejooksul osales 26 8-liikmelist võistkonda: 20 Väike-Maarja gümnaasiumi õpilaste võistkonda, üks võistkond Kiltsi koolist ja 5 täiskasvanute tiimi.

Enne jooksu starti asetati Lurichi mälestuskivi juurde lilled ja küünlad.
Kõige kiiremini läbis distantsi Väike-Maarja gümnaasiumi 12. klassi võistkond, kuhu Johannes Richard Sepping, Thomas Tammus, Mark Liivalaid, Jürgen Kivila, Gerda Palmits, Anett Veia, Pirjo Puusta ja Kätlin Kroll.

Võitja võistkond sai auhinnaks sel aastal esimest korda kasutusel oleva kohalikust paekivist Lurichi kujutisega rändauhinna, millele igal aastal jäädvustatakse võitnud võistkonna nimi.
Võistluse korraldasid Väike-Maarja spordikeskus ja Väike-Maarja gümnaasium koostöös.
Korraldamise eestvedaja, spordikeskuse juhataja Jane Kool puutus Lurichi jooksuga esimest korda kokku.
"Ütlemise „terves kehas terve vaim“ üle võib palju diskuteerida. Kas see vaim on seal elavas või asuvas vormis, seda saab keha omanik ainult ise otsustada. Usun, et kõigi Lurichi kevadjooksul osalenud 26 võistkonna liikmete meel ja vaim on jooksust saadud hea emotsiooni võrra rikkam ja seega kindlasti erksam,” sõnas Jane Kool.

Väike-Maarjas, Georg Lurichi sünnipaigas tema sünniaastapäeva aegu toimuv kevadjooks on väga pika traditsiooniga. Teatejooksuna (4naist +4 meest võistkonnas) joostakse seda alates 1996. aastast, enne seda toimusid maastikujooksud, mille marsruudiga püüti imiteerida Lurichi jooksuradu.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles