Linnaspetsialist selgitab lipumüsteeriumi: “Hooldusmehed pole süüdi!”

, Rakvere linnavalitsuse keskkonnaspetsialist
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõmeru poolt tulles jäi silma kaks tagurpidi lippu.
Sõmeru poolt tulles jäi silma kaks tagurpidi lippu. Foto: Lugeja pilt

Linna maal asuvad lipumastid on küll kinnitatud maa külge, kuid iga kord, kui lipud maha võetakse ja uuesti üles pannakse, kasutatakse selleks nööride süsteemi.

Lipud keritakse vända abil üles masti, mitte ei demonteerita kogu masti maapinnal olevast kinnitusest lahti. Vänt, mida lippude üles kerimiseks kasutatakse, on üsna tavaline tööriist ja seetõttu kättesaadav ka paljudele inimestele.

Selline süsteem on kasutusel vist küll enamiku lipumastide puhul, sest lipu heiskamine on lihtne ega võta eriti kaua aega. Arvatavasti oleks väga kallis ja ebaotstarbekas lasta teha mastidele süsteeme, mis töötaksid nii-öelda luku süsteemil – nöörisüsteemi saab kerida vaid konkreetse masti jaoks mõeldud “võti”.

Teade tagurpidi heisatud lippudest jõudis minuni vahetult enne seitset hommikul. Edastasin selle kohe hooldusmeeskonnale ning kui kell kaheksa tööle läksin ja kõik linna maal olevad lipud üle kontrollisin, olid need juba uuesti korrektselt üles seatud.

Samas andis ka eile sotsiaalmeedias laineid löönud loole foto autor ja teema algataja ise kommentaari ning tunnistas oma eksimust. Nimelt teatas foto autor, et lipu juures askeldanud mees, kellega tema abikaasa vestles, oli tegelikult sinna saadetud lippe õigetpidi pöörama ― tagurpidi pööras lipud kellegi kuri käsi juba öösel, kuid keelebarjääri tõttu ei tulnud see alguses välja. Foto oli tehtud kell 7.45.

Igal juhul loodan siiralt, et selline lugu ning segadus enam ei kordu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles