Lapsevanematel tuleb hakata rahakotti rohkem kergendama

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
On ülimalt tõenäoline, et lasteaia kohatasu Rakveres tõuseb, kuid on suur ime, et muutuvas maailmas on see 17 aastat sama suur püsinud.
On ülimalt tõenäoline, et lasteaia kohatasu Rakveres tõuseb, kuid on suur ime, et muutuvas maailmas on see 17 aastat sama suur püsinud. Foto: Meelis Meilbaum

Kuigi Rakvere linnavalitsus kavatseb lähiajal lasteaia kohamaksu enam kui poole võrra tõsta, jääks see siiski sama suurte omavalitsuste võrdluses üheks madalamaks.

Praegu maksavad lapsevanemad Rakveres lasteaia koha eest 15,35 eurot ning maksu suurus kehtib alates 1997. aastast. “Tollal oli see suhteliselt kõrge ja moodustas ligi kolmandiku miinimumpalgast,” meenutas Rakvere abilinnapea Kairit Pihlak.

Seitsmeteistkümne aasta jooksul on miinimumpalk tõusnud kuus ja pool korda, kallinenud on lasteaia majandamiskulud ja muutunud ka seadused, vähendades laste arvu rühmas ning suurendades personali hulka.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles