Kaja Kallas: “Tuleb tugevdada oma tugevusi”

Andres Pulver
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigikogu majanduskomisjoni esimees reformi­erakondlane Kaja Kallas usub, et Eesti võti teel edule peitub meie väärtushinnangute muutu­mises ning vastastikuse usalduse suurenemises.
Riigikogu majanduskomisjoni esimees reformi­erakondlane Kaja Kallas usub, et Eesti võti teel edule peitub meie väärtushinnangute muutu­mises ning vastastikuse usalduse suurenemises. Foto: Toomas Tatar

Riigikogu majanduskomisjoni esimees reformierakondlane Kaja Kallas usub, et Eesti võti teel edule peitub meie väärtushinnangute muutumises ning vastastikuse usalduse suurenemises.

Milline paistab praegu Eesti majanduse tervis majanduskomisjoni pilgu läbi?

Meie majanduse tervis sõltub väga palju ekspordipartnerite majanduse tervisest. Kui neil läheb hästi, läheb ka meil hästi. Rootsil ja Soomel praegu kuigi hästi ei lähe ning see mõjutab otseselt ka meid.
Oleme väga avatud majandusega ja seeläbi väga seotud. Peame leidma viise, kuidas saada konkurentsieelist. Oleme üleminekufaasis – seni oleme olnud tugev allhankeriik, aga oleme oma eelist allhangete tegijana kaotamas.
Suur raha läheb ikka sinna, kus on intellektuaalse omandi õigus. Need, kes ütlevad, kuidas midagi teha, panevad ka raha taskusse. Peame liikuma kõige lihtsamalt majandusmudelilt keerulisemale. See nõuab teistsuguseid lähenemisi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles