Külarahvas läks talgupäeval Arturi šašlõkibaarile appi

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Talgud Arturi šašlõkibaari juures.
Talgud Arturi šašlõkibaari juures. Foto: Meelis Meilbaum / Virumaa Teataja

Mõni nädal tagasi sai tulekahjus tõsiseid kahjustusi Viitnal asuv Arturi šašlõkibaar ning talgupäeval otsustas külarahvas kiidetud toidukohale appi minna.

„Kui suitsu näha oli, teadsime juba, et tuleme appi,“ rääkis talgujuht Jens Haug. Nii tema kui Rõmeda külavanema Ene Kiirkivi sõnul oleksid külaelanikud šašlõkibaarile niikuinii appi läinud, üleriigiline talgupäev lihtsalt juhtus samale ajale. Külavanem rääkis, et mehed on juba mitmeid kordi abiks käinud, sest koht on inimestele armas.

Talgupäeval veeti majast põlengu käigus tekkinud prahti välja ning masinate abil lammutati tuleroaks langenud katust.

Baari omaniku tütar Diana oli väga rõõmus, et inimesed neile appi tulid ning oli üllatunud, et mõni klientki kohal oli.

Kokku oli talgulisi üle 20, kellest valdav osa olid kohalikud elanikud. Jens Haugi sõnul oli registreerunute hulgas mõni tema jaoks võõraski nimi.

Talgute ajal ei katkestanud tööd ka välitingimustes avatud restoran, kus sööjaid peale põlengut rohkemgi pidavat käima. „Ikka peab ju toetust avaldama,“ sõnas üks einestama tulnud meesterahvas.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles