Tõmmud kelmid püüavad maantee ääres kergeusklikke

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõiduauto Opel, millega väidetavalt sõidavad Itaaliast pärit petistest mustlased.
Sõiduauto Opel, millega väidetavalt sõidavad Itaaliast pärit petistest mustlased. Foto: Erakogu

Tähelepanelikud inimesed märkasi laupäeval Tallinna-Narva maanteel valgejõe juures Itaalia numbrimärgiga sõiduautot Opel, millega pidid ringi sõitma petistest mustlased.

Kutsumata külalised pidid peatama kallimaid ja ainult sohvriga sõitvaid autosid, et erinevatel ettekäänetel ohvrilt raha välja petta. Nii on see olnud igal kevadel. Näiteks mullu nähti mustlasi sõitmas hõbedase sõiduautoga BMW.

Rakvere politseijaoskonna pressiesindaja Mari Riina Rist ütles, et aeg ajalt saavad korravalvirid teateid inimeste kohta, kes seisavad võõramaa autoga maantee ääres ja üritavad teisi liiklejaid peatada. Teada on, et üldjuhul tõmmu jumega inimesed üritavad kas midagi müüa või küsivad raha kütuse ostmiseks. Viimati üritati müüa mootorsaage. Politsei on neid teateid ka kontrollinud ning tabatud võõramaalaste andmed fikseerinud.

Rakvere politseijaoskonna juhi Joel Alla sõnul pole viimasel ajal keegi ohvriks langenud. „Inimesed on piisavalt targad ega pole uskunud juttu väärtuslikust kaubast või rahapuudusest koju sõitmiseks,“ ütles Alla. Politsei soovitab jätkuvalt ignoreerida inimesi, kes kerjavad raha või kelle tegutsemine ei tundu aus. Mida vähem on ostjaid või annetajaid, seda kiiremini kuivab see tegevus kokku ja välismaalased pöörduvad tagasi oma kodumaale. Alati tasub ka politseid teavitada, sest siis jääb jälg maha, kus piirkonnas nad toimetavad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles