Rakvere gümnaasiumi väisas väärikas külaline

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mart Jänes (vasakul) andmas üle väärtuslikku kingitust Rakvere Gümnaasiumi Sihtasutuse juhile Gert Tiivasele.
Mart Jänes (vasakul) andmas üle väärtuslikku kingitust Rakvere Gümnaasiumi Sihtasutuse juhile Gert Tiivasele. Foto: Marianne Loorents

“Rakvere gümnaasiumis käib külalisi tihti, aga harva nii erilisi,” lausus koolipapa Aivar Part esmaspäeval, kui haridustemplit külastas Mart Jänes koos abikaasaga.

Nimelt saabus kunagise koolijuhi Harald Henno Jänese poeg Mart Jänes Rootsist, et anda gümnaasiumile üle oma isa kirjutatud ja koostatud raamatute ning kooliõpikute kogu. Jänest olid tervitamas õpetajad, kooli juhtkond ja õpilasesinduse liikmed.

“Olen südamest liigutatud, et mind nii pidulikult vastu võetakse,” ütles Rootsis elav Mart Jänes üsna ladusas eesti keeles. Tema sõnul tuli mõte tuua kodus riiulil seisvad raamatud kooli, kus on nende ­õige koht, seeläbi, et haridusasutuses võib neist ka teistele kasu tõusta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles