Äge paduvihmahoog uputas taas Rakvere madalaima tänava

, peatoimetaja asetäitja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vihmavee vangi jäänud autojuhid kuiva jalaga ei pääsenud.
Vihmavee vangi jäänud autojuhid kuiva jalaga ei pääsenud. Foto: Marianne Loorents

Paduvihmahoog põhjustas muu hulgas järjekordse üleujutuse Rakvere Laias tänavas, kus lausvesi on probleemiks iga tugevama vihmasagara järel.

Pärastlõunal, pärast kella nelja sadas poole tunni jooksul Rakveres maha taas nii suur hulk vihmavett, et Laia tänava kanalisatsioon polnud võimeline seda vastu võtma.

Autojuhid, kes hindasid oma sõiduvahendi võimeid üle ja tekkinud veekogu sügavust alla, olid sunnitud autod välja pukseerima. Mõnel õnnestus ka läbi sõita, kuid kaugele ta veekahjustusi saanud autoga siiski ei jõudnud.

Kogu see segadus tekitas kesklinnas ka parajaid ummikuid, politsei asemel aga reguleeris liiklust samas asuva Rattabaasi läbimärg mehaanik.

Üks mees otsis kättpidi veest oma auto kadunud numbrimärki, kuid õngitses selle tegevuse käigus välja ka mitu teist numbrit.

Rakvere linnapea Mihkel Juhkami ütles, et selle koha puhul on tegemist Rakvere kõige madalama paigaga ning ülevalt jookseb kogu vesi sinna kokku. "Meil oli parajasti volikogu istung ning Tallinna tänav voolas nagu jõgi," tähendas Juhkami.

Saatuse irooniana arutas volikogu parajasti määruse eelnõud, mis kandis pealkirja "Rakvere linna ühisveevärgi ja -kanalisatsiooni arendamise kava aastateks 2014- 2025".

Samuti võeti sel istungil vastu otsus, mis puudutab Rakvere linna reoveekogumisala veemajandusprojekti kaasfinantseeringu tagamist. Selle järgi peab Rakvere linn garanteerima toetuse taotluse rahuldamise otsuse korral projekti abikõlbliku kulu kaasfinantseeringu katmise kuni 136 000 euro ulatuses. Seega renoveeritakse 2015. aastaks torustik Seminari, Võidu ja Karja tänavas.

Suures osas Rakveres on vee- ja kanalisatsioonitööd juba tehtud ning Juhkami pidas ka selliste uputuste suhtes linnas üldpilti palju paremaks tänu uuele sadeveekanalisatsioonile.

"Nüüd voolas ülevalt korraga nii palju peale, et linnavett välja viiv kollektor oli triiki täis," ütles linnapea ja naljatles, et võib-olla polegi kõige hullem mõte Soolikaoja avada, nagu aeg-ajalt välja on käidud.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles