Unustatud mõisad kutsuvad kuuel suvepäeval taas külla

Eva Klaas
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kiltsi mõis on lisaks külastuspäevadele juuni algusest augusti lõpuni avatud igal nädalal kolmapäevast pühapäevani.
Kiltsi mõis on lisaks külastuspäevadele juuni algusest augusti lõpuni avatud igal nädalal kolmapäevast pühapäevani. Foto: Arvet Mägi

Kolmkümmend kolm mõisat, kus tegutsevad koolid, on huvilistele sel suvel avatud 29. mail, 12. ja 13. juulil, 25. ja 26. juulil ning 9. augustil.

Miinimumprogrammina tehakse igal täistunnil mõisates giidiga jalutuskäik, avatud on näitused ja kohvikud. Koolide tugevuse ja mõisate eripära rõhutamiseks korraldatakse kontserte, töötubasid ja muud huvitavat. Lääne-Virumaalt osalevad tänavu külastusmängus “Unustatud mõisad” Kiltsi, Lasila ja Vasta kool. Kõigis eelnevates külastusmängudes osalenud Muuga mõisakool sel suvel ettevõtmises kaasa ei löö.

“Otsustasime aasta vahele jätta, võimalik, et järgmisel aastal osaleme jälle,” ütles Muuga põhikooli direktor Agnes Maasild ja selgitas, et praegu puudub idee, mida uut ja teistmoodi pakkuda. “Sellisel kujul on üritus end natuke ammendanud, eelmisel aastal käis mõnel külastuspäeval mõisaga tutvumas vaid paar inimest,” sõnas Agnes Maasild.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles