Festival Darkland Fire esitleb homme Tartus oma kargemat palet

Virumaa Teataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
7.12.2013 DARKLAND FIRE IV : MORGUE`S LAST CHOICE (Eesti)
7.12.2013 DARKLAND FIRE IV : MORGUE`S LAST CHOICE (Eesti) Foto: Marianne Loorents

"Teie raadioaparaat on täiesti terve, ärge muretsege," ütles eile Raadio 2 eetris saadet Röntgen vedav Anders Melts tutvustades homme kell 21 Tartu klubis Rock&Roll Heaven (Tiigi 76A) aset leidval kontserdil "Festival Darkland Fire esitleb Tartus" üles astuva Soome harsh noise artisti Jaakko Vanhala muusikat.

Rakvere festivali Tartus esitletaval kontserdil astuvad üles kolm omanäolist, aga samas oma erinevustes omavahel väga hästi sobituvat muusikut/projekti.

Oulust pärit ja 1995 aastal elektroonilise muusiku teed alustanud Jaakko Vanhala muusika on, nagu stiili nimetus harsh noise seda ka aimata lubab, kolmest esinejast kõige mürarikkam, aga samas detailne, ekstaatiline, energiline ja dünaamiline, pakkudes esteetilist naudingut olla selles väljapeetud müramassiivis.

Taolist muusikat kuuleb Eestis elavas esituses väga harva ja nii jõuab ka Jaakko Vanhala Eestisse esinema esmakordselt. Küll on ta lisaks Soomele esinemas käinud Rootsis, Taanis, Norras, Venemaal, Leedus, Saksamaal, Inglismaal ja isegi Jaapanis.

Kontserdil "Festival Darkland Fire esitleb Tartus" astuvad lisaks Jaakko Vanhalale üles Tallinnast juba mõni aeg tagasi Tartusse kolinud tantsulisema dark electro projekt Tamhiis, mille taga peitub sooloartist Hedi Tamm ning Tallinnas resideeruv mükoloogiast ja meditsiinilistest probleemidest inspiratsiooni ammutav ja dark ambient muusikat esitav duo Morgue`s Last Choice, kelle viimane plaat käsitleb peaasjalikult hemofiilia temaatikat.

Bänd teab, millest lugusid teeb, sest bändi solist põeb seda haigust ka ise ja kuna tal umbes kaks kuud tagasi vahetati välja põlveliigesed, siis algselt tundus, et muusik esineb seekord ratastoolis suure tõenäosusega. Kuid vapper mees on palunud korraldajatel kõigest tavaline tool lavale organiseerida.

Esimesel tunnil näeb ja kuuleb valitud palu eelmistelt festivalidelt Darkland Fire. Tamhiis alustab orienteeruvalt kell 22, Morgue´s Last Choice kell 23 ja Jaakko Vanhala südaöö paiku. Piletid on saadaval enne kontserdi algust ukselt.

"Festival Darkland Fire esitleb Tartus" eesmärk on festivalivälisel ajal tutvustada ka Tartu publikule erienvaid industrial ja post-industrial muusika žanre ja avaldumisvorme, milles sageli saavad kokku ja lõimuvad kõige erinevamad muusikastiilid tanstumuusikast neoklassikani, folgist jazzini, rockist pungini, minimalismist progeni ja vanamuusikast futuristlikuni, mis teeb selle muusikasuundumuse põnevat avastamisnaudingut pakkuvaks üsna erineva maitsega publikule.

MTÜ Tumemaine Tuli korraldatav rahvusvaheline muusikafestival Darkland Five V ootab tänavu kõiki muusikasõpru Rakverre 13.detsembril.
Olles ainulaadne kogu lähipiirkonnas, pakub rahvusvaheline muusikafestival Darkland Fire V erakordse võimaluse avastada elektro-akustilise süvafolgi ja industriaalse alatooniga elektroonilise seisundimuusika erinevaid varjundeid, põnevaid sümbioose ja lummavaid helimaastikke oma žanrite silmapaistvamatelt esindajatelt kogu Euroopast ja kaugemaltki.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles