Rakvere muusikakool saadab ära ja võtab vastu

Inna Grünfeldt
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rakvere muusikakool.
Rakvere muusikakool. Foto: Arvet Mägi/Virumaa Teataja

Rakvere muusikakool lõpetab õppeaasta lõpetajate kontsert-aktusega pühapäeval, 1. juunil kell 13 Rakvere gümnaasiumi saalis ja alustab järgmisel nädalal õpilaste vastuvõttu.

Sel nädalal toimusid erialade lõpueksamid ning nende põhjal valiti ka esinejad lõppkontserdile. Kooli 66. lend saadab ära tervelt 20 noort muusikut; viimati oli nii palju lõpetajaid 2002. aastal.
Tänavustest lõpetajatest hinnati erialahindega 5 täpselt pooled, seega 10 lõpetajat (neist 2 pianisti lausa hindega 5+!) ja kõik nad esinevad ka lõpuaktusel.

“Muidugi oli ka mõnevõrra madalama tasemega õpilasi, aga kiitust mitte just kerge kooliprogrammi läbimise ja vastupidamise eest eest väärivad kahtlemata kõik lõpetajad. Kutsume kõiki muusikahuvilisi meie kontsert-aktusele,” ütles Rakvere muusikakooli direktor Toivo Peäske.

Kohe järgmisest päevast alustab muusikakool vastuvõttu esimesse klassi. “On juba teada mitmed eelklassi ettevalmistusega lapsed, kes õpetajate soovitusega on kooli vastu võetud, kuid ootame kindlasti katsetele ka Rakvere linna ja ümberkaudsete valdade viisipidavaid ja huvilisi lapsi. Selleks polegi muud vaja kui üks laul laulda ja lemmikpill valida, kõik muu selgub juba katsetel,” kinnitas direktor.

“Tulge lapsega muusikakooli 2., 3. või 4. juunil kell 10 või kell 17, kohapeal saate ka avalduse kirjutada. Erialade valik on meil suur, kuid eriti ootaksime soovijaid vaskpillide - trompet, metsasarv, tromboon, tuuba - , tšello, akordioni ja löökpillide erialadele,” selgitas Toivo Peäske.
Muidugi on alati oodatud õpilasi ka klaveri-, viiuli-, flöödi-, saksofoni-, kitarri- ja muudelegi erialadele.

“Tooge oma lapsed pilli õppima, neist saavad teadlaste väitel targemad, emotsionaalsemad ja arenenumad inimesed! Äkki saab mõnest neist järgmine Arvo Pärt, Kuno Areng, Gerli Padar või Toivo Nahkur – kõik meie muusikakooli vilistlased!” rõhutas direktor.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles