Triinu lasteaias uuriti rebasenahku ja jänesepabulaid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Triinu lasteaias toimus keskkonnateemaline õppepäev.
Triinu lasteaias toimus keskkonnateemaline õppepäev. Foto: Triinu lasteaed

Mai lõpus toimus Rakvere Triinu lasteaias keskkonnateemaline õppepäeva “Hoian, mida armastan!” Õppepäev oli mõeldud kõigile lasteaia lastele, nende vanematele ja personalile.

Päeva eesmärgiks oli keskkonnaalase teadlikkuse tõstmine, säästva eluviisi vajalikkuse ja võimalikkuse tutvustamine ning taaskasutamise tähtsustamine.

"Juba koolieelses eas on väga oluline keskkonnateadlikkuse kujundamine. Õppepäeva käigus tutvustatakse lastele loodust, loodusnähtusi ja säästlikku suhtumist loodusesse,” rääkisid ettevõtmise korraldajad.

Lapsed koos vanematega läbisid erinevaid põnevaid keskusi, kus teadmisi jagasid oma ala spetsialistid. RMK meeskond tutvustas lastele puid ja taimi, oli kaasa võtnud palju erinevaid mänge, mis loodust tutvustasid ning meisterdas koos lastega.

Keskkonnaameti keskustes sai kuulata metsahääli ning ära arvata loomi nende nahkade ja pabulate järgi. Lapsed ja vanemad tutvusid rabale iseloomulike taimedega, maitsesid rabavett ja said infot turba kasutusvõimalustest.

Veega seotud keskustes võrreldi puhast vett, reovett ja merevett, mängiti veemänge ning tehti põnevaid katseid. Porkuni paemuuseum tutvustas lisaks rahvuskivile erinevaid kivimeid ja kivimänge.

Prügi sorteerimisest ja pakendite taaskasutusest rääkisid Sipelgas Ferda ja Pakendi Pandu. Õues seisis prügiauto, mida kõik soovijad said uudistada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles