Heategevuslik fotoeksperiment tõi asenduskodu tüdrukule profifotograafi koolituse

, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Remo Savisaar Tudulinnas lastele tarkust jagamas.
Remo Savisaar Tudulinnas lastele tarkust jagamas. Foto: Erakogu

12-aastasele Anna-Liisale Tudulinna Asenduskodust oli neljapäev eriline päev, sest fotograaf Remo Savisaar tegi talle ja ta sõpradele Tudulinnas fotokoolituse.

Koolitus oli üks osa Nokia ja National Geographic Eesti poolt läbi viidud heategevuslikust fotoeksperimendist „Toit – läbi Nokia Lumia 1020 kaamerasilma“.

Mobiilsest fotoaktsioonist võtsid osa viis loovisikut, kelle piltide müügist laekunud tulu annetatakse Eestimaa Looduse Fondile keskkonnasõbraliku põllumajanduse edendamiseks. Lisaks otsustasid korraldajad koostöös SEB Heategevusfondiga täita ühe lapse suure unistuse ning kinkisid Tudulinna Asenduskodu lastele Remo Savisaare fotokoolituse.

SEB Heategevusfondi alt on võimalus kõigil kandideerida hobistipendiumile, mille raames koolitus ka ellu viiakse. Üheks selle aasta hobistipendiumi saajaks on Anna-Liisa, kelle unistuseks on tegeleda fotograafiaga, kuid siiani puudusid tal selleks vahendid. Nokia kinkis talle Nokia Lumia 520 ehk kaameraga nutitelefoni ning hobistipendiumi abil saab ta endale meelepärast tehnikat juurde valida. Kuidas seda kasutada ja ilusaid pilte teha, õppisid lisaks Anna-Liisale ka tema sõbrad.

Heategevusliku fotoaktsiooni raames võtsid filmimees Hardi Volmer, muusik Ott Lepland, toiduguru Margit Härma, stilist Zenja Fokin ja loodusfotograaf Remo Savisaar endale ülesandeks jälgida ümbritsevat ning pildistada Nokia Lumia 1020 abil hetki, mis haakuvad toidu temaatikaga ning kõnelevad inimese ja toidu suhetest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles